Mrt

Okulumuzu güzelleştirmeye devam ediyoruz. Öğretmenler odasına bağlı lobinin duvarı Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz Nazife BATUR ve Feride KARA öğretmenlerimiz tarafından manzara resimleriyle kaplandı. Yapılan resim, tüm personel ve öğretmenlerimizden büyük beğeni topladı. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Coğrafya Öğretmeni olarak görev yapan Bekir EKİCİ hocamızın Osmaniye'ye tayini dolayısıyla öğretmenler odasında mini tören düzenledik. Müdür Yardımcımız Fatoş DOĞAN ŞAHİN tarafından hediye takdimi yaptık. Öğretmenimize yeni görev yerinde başarılar dileriz.

Şbt

Ülkece yaşadığımız büyük felaketin birinci yıldönümü, tüm Türkiye'deki okullarda olduğu gibi Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde de düzenlenen törenle anıldı.

Bu kapsamda;

- Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Nazife BATUR tarafından Deprem Temalı Pano Çalışması(görsellere bakınız) sanatsal figürler kullanılarak yapılmıştır.

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Furkan ÇELİK tarafından depremde hayatını kaybeden insanlarımız için Kuran'ı Kerim tilaveti okunmuştur.

- Bugünü anlamlı hale getirip farkındalık oluşturmak için öğretmenlerimiz tarafından koyu renk elbise tercih edilmiştir.

Şbt

İkinci Dönem Başı Öğretmenler Kurulu toplantısını saat 15.00'te Okul Müdürümüz Sn. Halil ÖZTÜRK başkanlığında düzenledik. Tüm öğretmen ve idarecilerimizin katılımıyla düzenlenen toplantıda ana gündem maddesi okul ders başarısının arttırılması oldu. Öğretmenlerimiz değerli görüşleriyle katkıda bulundular. Alan seçimi, devamsızlığın önlenmesi, belirli gün ve haftalar, okul rehberlik programı konuşulan diğer konular oldu.

Toplantı arasında okulumuz temizlik görevlilerimizin özverili çalışmaları nedeniyle öğretmenlerimiz tarafından hediye takdimi yapıldı.

Öğretmenler Kurulu toplantımız, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle son bulmuştur.

Ock

Okulumuz 9-A sınıfı rehber öğretmeni Medine hocamızın yöneticiliğinde düzenlenen birlik beraberlik kermesinde öğrencilerimiz yardımlaşmanın ve işbirliğinin önemini kavradılar. Tüm okula açık olan kermese, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından yoğun ilgi gösterildi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda 9. sınıflar arası bilgi yarışması düzenledik. Her branştan sorular ekleyerek çeşitlilik sağladık. Sunuculuğunu Nazmiye hocamızın yaptığı bilgi yarışmasında tüm gözler hangi sınıfın birinci olacağındaydı.   15 sorudan oluşan yarışmada son 13. soruya kadar eşitlik bozulmadı. 13. soruda 9-B sınıfı kimya sorusuyla farkı açtı. Güzel geçen rekabette öğrencilerimiz bilginin değerini anladılar. Öğrencilerimiz kendi sınıflarına destek verdiler. Başöğretmen ve uzman öğretmenlerimizin jüriliğinde yarışma tamamlandı. Emeği olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda Osmaniye Okuyor Projesi kapsamında Edebiyat Öğretmenimiz Nazmiye ŞAHAN tarafından düzenlenen konferansta, Zerdali Çiçeği yazarı Rana BABAOĞLAN tarfından sunum yapıldı. Öğrencilerimiz birebir yazarla konuşma fırsatı buldu. Karşılıklı soru-cevapla öğrencilerimiz merak ettiği soruları yönelttiler. ,

Bu etkinlikte okuma sevgisi ve Edebiyat sevgisi aşılamayı amaç edindik. 11. sınıflara yönelik düzenlediğimiz etkinlik öğrencilerimizin heyecanlı ve yoğun katılımının ardından karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sonlandırıldı. Yazarımız Rana BABAOĞLAN hanımefendiye ve Edebiyat Öğretmenimiz Nazmiye ŞAHAN hocamıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda öğretmenler gününü dolu dolu kutladık. Okul idaremiz ve öğretmenlerimiz tarafından planlanıp uygulanan etkinlikler, öğretmenlerimiz tarafından beğeni topladı. Pirsultanlı köyü okulunda her bir öğretmenimiz adına fidan dikildi. Ardından kömbe etkinliğiyle birlikte okul müdürüümz ve öğretmenlerimiz  tarafından kutlama mesajları yayınlandı. Okulumuzda düzenlenen törenle birlikte etkinlikleri sonlandırdık. İyiki Öğretmeniz..

Ara

Okulumuzda öğretenler gününü dolu dolu kutladık. Bu süreçte okulumuza ziyaret gerçekleştirerek bizler dinleyen ve onure eden İlçe Milli Eğitim  Müdürümüz Cuma SAĞIR Bey'e teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda yaptıgımız denemede ilk  5 e giren öğrencilerimizi Dumanlı Yaylasında kampa götürdük. Genclik Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte kamp ateşi yaktık, doğa yürüyüşü yaptık ardından sucuk ekmek yiyerek öğrencilerimizi evlerine teslim ettik. Gençlik Spor müdürlüğğüne ve okul idaremize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda Beden Eğitimi Öğretmenimiz antrenörlüğünde çalışan koşu spor ekibimiz bizleri gururlandırdı. Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İlimiz geneliinde düzenlenen Koşu yarışmasında Cumhuriyet Anadolu Lisesi ekibi İL İKİNCİSİ olmuştur. 5 km parkurda yapılan çalışmada bizi gururlandıran öğrenci ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğrencilerimize yönelik olarak zararlı alışkanlıklara karşı korumak amacıyla seminer düzenlendi. Hayır deme çalışması yapıldı. Düzenlenen etkinliğe öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdiler.

Kas

Geçirdiği kalp rahatsızlığı dolayısıyla anjiyo olan okul müdürümüz Sn. Halil ÖZTÜRK Beye, okul müdür yardımcılarımız ve okulda görev yapan öğretmenlerimizle birlikte geçmiş olsun ziyareti yaptık. Müdürümüze geçmiş olsun diliyoruz.

Kas

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ölümünün 85. yılı dolayısıyla tüm ülkemizde oldugu gibi okulumuzda da anma programı düzenledik. Edebiyat zümremizin düzenlediği törenlerde şiirler okundu, kompozisyon yarışması düzenlendi, okuldaki panolara 10 Kasımla ilgili içerikler eklendi. Düzenlenen program, tüm öğretmen ve öğrencilerimizin dikkatle takip ettiği bir program oldu. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.