Kültür-Edebiyat Kulübü Çalışmaları

Tanım:

Kültür ve Edebiyat Kulübü, öğrencilerin kültürel ve edebiyat alanlarında ders dışında da güncel konuları takip etmelerini sağlayan, öğrencilerin estetik becerilerini de geliştirmeyi amaçlayan bir kulüptür.

Amaçlar:

KÜLTÜR-EDEBİYAT kulübün amacı Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılâplarına, Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmelerine, yeteneklerini geliştirerek gerekli donanımı kazanmalarına katkıda bulunmaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda;

·         Ders dışı zamanlarda yapılacak bu etkinliklere öğrencilerin geniş ölçüde katılımını sağlamak.

·         Aile, vatan ve millet sevgisini yücelten duygular aşılamak.

·         Türk Dilini , Türk Tarihini, Türk Büyüklerini ve ulusal değerleri tanıtıp sevdirmek.

·         Türk Millî Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda öğrencilerin millî ve estetik duygularını güçlendirmek,

·         Öğrencilere okuma yazma ve karşılaştırma alışkanlığı kazandırmak , yazma becerilerini geliştirmek,

·         Öğrencilere izlenimlerini, duygu ve düşüncelerini etkili bir biçimde anlatabilme gücünü kazandırmak

·         Öğrencilerin estetik ve insansal, ulusal duygularını geliştirip kökleşmesini sağlamak.

Kulüp öğrencileri çalışmalarını pano aracılığıyla arkadaşları ile paylaşmaktadır.  Özlem Çelik danışmanlığında oluşturulan kulübün kültür ve edebiyatımıza katkı sağlayacağına inanıyor , çalışmalarımızın öğrencilerimizin kişisel ve sosyal çevresine faydalı olacağını düşünüyoruz.

Bu doğrultuda hazırlanan Kültür-Edebiyat Kulübü çalışmaları :

Yayın: 16.06.2016 - Güncelleme: 16.06.2016 12:43 - Görüntülenme: 2911